Dit is een demo winkel. Bestellingen zullen niet verwerkt worden.

Tips

Het monteren van figuren of letters aan de muur.

Bepaal de plaats waar het moet komen, en zet eventueel met een dun potlood er een klein streepje onder
Vervolgens draai je het product om, en breng je lijm aan op de achterzijde. Kijk goed welke lijm je gebruikt, de lijm moet goed hechten op de ondergrond. Als de muur niet helemaal vlak is, bijvoorbeeld bij structuurverf, is het heel belangrijk om de juiste lijm te gebruiken.
Wij adviseren snel drogende montage lijm, wat je met een kitspuit aanbrengt.

Versier je letters of figuren

De letters en figuren zijn gemaakt van MDF, dit materiaal is uitermate geschikt om te beplakken met verschillende soorten decoratie

Je kan bijvoorbeeld een leuke decoratie maken als je het beplakt met een restje behang, of plak er verschillende glittertjes op

Schilder de letters en figuren in de door jou gewenste kleur

De letters en figuren zijn gemaakt van MDF, dit materiaal is uitermate geschikt om te schilderen in een iedere gewenste kleur.

Voordat je MDF gaat schilderen, moet je dit eerst licht opschuren, in MDF zitten bepaalde vetten die niet goed samengaan met verf, als je het eerst licht schuurt, heb je dit probleem niet.
Vervolgens breng je eerst een laag grondverf aan. Je kan hiervoor standaard grondverf gebruiken in plaats van de duurdere MDF grondverf. Het verschil is dat je met normale grondverf 3 tot 4 lagen aan moet brengen, en met MDF grondverf ben je in 1 tot 2 lagen klaar.
Werk vervolgens het MDF af met de door jou gekozen kleur. Als alles droog is, kan je het gaan monteren, kijk hiervoor bij montage

Verschillende Ideeën

Schilder je product (bijvoorbeeld een skyline) met magneetverf en je kan er magneten op bevestigen, of met schoolbordverf zodat je er op kan schrijven

Een beschrijving van de houtsoorten die wij gebruiken staat hieronder. Is een product met MDF gemaakt, maar wil je dit liever in een ander houtsoort. Geen probleem! Neem geheel vrijblijvend contact op met ons en we bespreken graag de mogelijkheden.

Omdat hout een natuurproduct is, kan het gaan werken. Hout kan zich anders gaan gedragen in een ruimte met ander temperatuur of luchtvochtigheid, denk daarbij aan scheuren of barsten in het product. Doordat we droog hout gebruiken proberen we dit tot een minimum te beperken.

MDF

MDF is geperst hout wat makkelijk te bewerken is. MDF is verkrijgbaar in verschillende diktes; 6, 12 en 18mm dik. Producten van 12 en 18mm dik blijven, in de meeste gevallen, zonder ondersteuning staan. MDF is geschikt om in verschillende kleuren te schilderen. We schuren hierbij eerst het MDF licht op, zetten het in de grondverf en lakken het daarna af met een matte verf. Omdat MDF geperst hout zal dit niet gaan werken.

Sloophout

Dit hout is afkomstig uit de bouw, het is dus afkomstig uit bijvoorbeeld oude huizen. Hierdoor krijgt ieder product een rustieke uitstraling en is uniek in zijn soort. Bij ons krijgt het hout een “tweede leven” door er weer mooie producten van de maken welke nog jaren mee kunnen. Omdat het hergebruikt materiaal is kunnen het verschillende houtsoorten (vuren, grenen of eiken) zijn.

Sloophout is, doordat het hergebruikt wordt, al zeer droog hout waardoor het niet meer zal gaan werken.

Steigerhout

Is een vuren houtsoort en is het hout van een naaldboom. Het is grof gezaagd en heeft een stoere uitstraling. Onbehandeld zal het hout, als het buiten gebruikt wordt, vergrijzen. Daarom adviseren wij om het hout te behandelen met daarvoor geschikte olie. Wij kunnen het hout behandelen, bij de producten staat de keuzemogelijkheid aangegeven voor het type olie.

Eiken

Wij maken voor onze producten gebruik van massief eiken hout van verschillende diktes. Eiken is een sterke en harde houtsoort, maar toch redelijk makkelijk te bewerken. Eiken heeft een warme en lichte kleur waardoor het een rustieke uitstraling krijgt. We adviseren om het eikenhouten product af te werken met lak. Hierdoor komen er geen vlekken in het hout en kan het makkelijk gereinigd worden.

Vuren

In Nederland is vuren de meest gebruikte naaldhoutsoort. De kleur van vurenhout is bleek tot witachtig geel met een zachte en grove tekening.

Omdat vurenhout na langdurige blootstelling aan het licht verkleurd adviseren wij om het af te lakken (binnen gebruik) of met olie te behandelen (buiten gebruik).